• "Ziekte ontstaat niet als een bliksemschicht bij heldere hemel,
    maar is de optelsom van de vele aantijgingen tegen de menselijke natuur."

Door het eetpatroon van onze dochter aan te passen en de behandeling van Greetje, voelt onze dochter zich veel beter

Meisje, 6 jaar

Onze dochter werd op 6 jarige leeftijd (eind 2010) geopereerd aan een plasbuiscorrectie. Ze was tot die tijd niet zindelijk voor het plassen. Een paar weken na de operatie (januari 2011) had onze dochter vage buikpijnklachten. Ook was ze niet meer zindelijk voor de ontlasting terwijl het met plassen heel goed ging. De huisarts maakte een afspraak met poli Urologie in het WKZ en daar constateerden ze dat ze last had van obstipatie. Ze kreeg een recept voor laxeermiddelen en daarmee moest de verstopping overgaan. Helaas bleven de poepongelukjes bestaan, ook bleef de vage buikpijn en soms misselijkheid. Na een jaar tobben zijn we weer naar de poep-en-plaspoli van het St Jansdal gegaan. Na 3 maanden trainen en geen resultaat kreeg ze een aantal dagen achter elkaar klysma’s. Ook dit hielp niet. Ze bleef poepongelukjes houden. Toen zijn we gaan darmspoelen. Volgens de firma van het systeem, mocht je dan 24 uur geen ontlasting hebben, helaas had ze ook dan ongelukjes. Ten einde raad hebben we toen weer een gesprek in het ziekenhuis aangevraagd, dit kon 6 weken later…………(dit is inmiddels 2 jaar na de operatie)

Het begon op te vallen dat onze dochter reageerde op het brood dat ze bij oma at. Na wat experimenteren, ging het soms iets beter, maar echt grip kregen we er niet op.

Op school hoorde ik van een andere moeder dat ze haar zoontje veel baat had bij de behandeling en begeleiding van Greetje Kruithof. Ik heb een mailtje gestuurd en kon diezelfde week nog terecht. Daar kwamen we er achter dat tarwe niet goed is voor onze dochter, ook laat ze suiker en e-nummers zoveel mogelijk staan. Greetje begon direct de darmen te behandelen en binnen 2 weken was de buikpijn en de misselijkheid verdwenen. Ook waren de ongelukjes veel minder. Het laatste onderzoek in het WKZ heeft uitgewezen dat er met de darmen niets aan de hand is. Jammer genoeg is daarmee haar probleem nog niet opgelost, maar het gaat veel beter met onze dochter. We gaan verder met bekkenbodem-therapie en hebben gesprekken bij een psycholoog om onze dochter beter te begeleiden bij alles wat ze mee gemaakt heeft rond het zindelijk worden en haar taalprobleem.