De therapie

Behandeling
BETER kent geen standaard aanpak maar persoonlijk maatwerk. Op basis van de wederzijdse bevindingen gedurende de therapie wordt er indien gewenst bijgestuurd. Of zo nodig doorverwezen.

Tijdens een bioresonantie behandeling worden programma’s ingesteld, waarvan het signaal via een magneetmat of elektroden op het lichaam worden overgebracht. U kunt daarbij rustig en ontspannen zitten, de therapie is pijnloos en ook bijzonder geschikt voor kinderen. De signalen worden in de Bicom® door middel van een speciale chip in gezonde en zieke trillingen gescheiden. Vervolgens geeft het apparaat ook weer trillingen terug. Deze trillingen versterken de gezonde trillingen en verzwakken de zieke trillingen in uw lichaam. Het is de bedoeling om uw lichaam te stimuleren om belastende stoffen uit te scheiden. Vaak zie je dat ons lichaam dan ook weer in staat is zichzelf te reguleren. Gedurende de bioresonantie behandeling worden voeding en leefstijl besproken en aanvullend kan suppletie van orthomoleculaire middelen en dieetaanpassing zowel preventief als genezend ingezet worden.

Wat kan een bioresonantiebehandeling doen

  • Versterken van  de eigen frequentie/basisenergie.
  • Versterken en stimuleren van de uitleidingsorganen om de ontgifting te activeren.
  • Versterken van de meridianen en organen.
  • Opheffen van energetische blokkades, bijvoorbeeld door wervelkolom/kaak blokkade, door littekens, electrosmog, emoties, medicijngebruik en uitputting.
  • Programma’s voor specifieke klachten, bijvoorbeeld allergie, hoge bloeddruk, pijn, overgangsklachten, rugklachten, etc.


Reacties op een behandeling
Veel patiënten merken al na de eerste behandeling een duidelijke verbetering van de klachten. Het is echter ook mogelijk dat vóór een gevoel van verbetering het lichaam eerst stoffen moet opruimen die door de therapie vrijkomen. Het vrijkomen van deze giftstoffen kan kortdurend tot wat onlustgevoelens leiden, een z.g. primaire reactie. Het is geen teken van een verkeerde therapie en geen reden tot ongerustheid. De bijverschijnselen zijn tijdelijk van aard en verdwijnen meestal na een of twee dagen. Het is slechts een doorgangsstadium gedurende het ontgiften en is het gemakkelijkst te verhinderen of binnen de perken te houden door veel te drinken op de dag van de therapie en de eerste dagen erna.