Wat is orthomoleculaire therapie en voedingsadvies

De orthomoleculaire geneeskunde tracht om het optimale milieu voor de lichaamscellen te herstellen door, rekening houdend met de individuele behoeften, op moleculair niveau tekorten aan te vullen en onevenwichtigheden te corrigeren. Het legt de nadruk op het eigen beschermend en herstellend vermogen van de cel en de lichaamssystemen. Om gebruik te maken van dit vermogen is het noodzakelijk om de juiste hoeveelheden van de juiste voedingsstoffen tot ons te nemen, het liefst via onze voeding. BETER helpt u met een individueel voedingsadvies en zo nodig met een individueel advies over hoogwaardige natuurlijke supplementen. Zoals kruiden, vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en vetzuren.

Om de orthomoleculaire therapie nog verder te verduidelijken is onderstaande afbeelding verhelderend. Om te begrijpen hoe een lichaam ziek wordt of uit balans raakt moeten we kijken naar de belastbaarheid en de belasting van het lichaam, deze moeten in evenwicht zijn om gezond te blijven.

Een hogere belastbaarheid betekent dat het lichaam een grotere belasting aan kan.

Samengevat betekent dit wanneer de belasting hoger is dan de belastbaarheid er sprake is van distress!

Belasting > belastbaarheid = distress

Deze distress is voor ons lichaam ziekmakend. Door het lichaam teveel te belasten wordt de belastbaarheid van het lichaam steeds lager. Bij langdurige disstress heeft het lichaam niet meer alle stoffen voorhanden om goed te kunnen functioneren. Er wordt meer verbruikt dan dat er binnen komt. Door deze situatie kunnen allerlei lichaamsprocessen niet meer goed verlopen en ontstaan er gezondheidsklachten en/of ziektes.

Kijk voor meer informatie over orthomoleculaire geneeskunde op: www.soe.nl